Papin palsta

Mitäs mietit?

07.09.10

Luulen, etten ole ainoa, joka tulee mietteliääksi tämän vuoden tapahtumien keskellä. Huhtikuussa Islannin tulivuoren tuhka esti monien lentomatkat ja myös Espanjaan jäi jumiin monia suomalaisia. Järkytys oli suuri, en pääsekään...Lisää..

Krusifiksi

19.01.10

On hyvin mielenkiintoista nähdä, mitä asioita Suomesta tiedetään, mitä uutisoidaan ja mistä keskustellaan. Maailman media huomaa, kun ostoskeskuksessa ammuskellaan tai mäkikotka jatkaa railakasta menoaan. Syksyn aiheisiin kuului...Lisää..

Elämämme kallein asia

13.07.09

"Varo jos omistat enemmän kuin kolme tavaraa, tulee hetki, jolloin tavarat omistavat sinut." Jostain olen kuullut tämän sanonnan, jonka muistelen liittyvän kiinalaiseen viisauteen. Enkä ole enää varma edes tavaran...Lisää..

Meidän kirkko - ykseyttä etsivä yhteisö

09.06.09

Tammikuussa 2009 julkaistiin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ekumeeninen strategia vuoteen 2015. Strategian otsikoksi tuli "Meidän kirkko - ykseyttä etsivä yhteisö". Työryhmän puheenjohtajana toimi piispa Eero...Lisää..

Hyvää kesää

06.05.09

Milloin lähdet, entäpä paluu rannikolle? Suomen kesä on mielessä, kun niin monien kanssa jutellaan lähtemisen ja paluu päivämääristä. Täällä on ollut hyvä elää yhdessä ja vähän haikeana kysellään aikoja, joissa pyritään kyllä...Lisää..

Lux Mundi

05.02.09

Tammikuun lopussa vietetään vuosittain kristittyjen ykseyden rukousviikkoa. Aurinkorannikolla sen päätöstilaisuus on perinteisesti juhlava iltahetki Malagan katedraalissa. Sadat ihmiset eri kansallisuuksista ja kirkoista...Lisää..

eKr / jKr - eaa / jaa

20.11.08

Kaikki tunnemme otsikon ensimmäiset lyhennykset, ajanlaskuamme ilmaisevat "ennen Kristuksen syntymää" ja "jälkeen Kristuksen syntymän". Olemme saapumassa jouluaikaan, jolloin vietämme Kristuksen syntymäjuhlaa....Lisää..