< Mitäs mietit?

Espanjassa työskentelevät..

23.02.2011

Suomen ev. lut. kirkon lähettämät ja Espanjassa työskentelevät papit, kanttorit ja puolisot oli kutsuttu koolle helmikuun alussa. Kokoonnuimme Madridissa parinkymmenen porukalla, mukana myös Leena Märsylä, joka työtämme Helsingistä käsin johtaa.

Edustettuna olivat paikalliset seurakuntamme Gran Canarialla, Teneriffalla, Costa Blancalla ja Aurinkorannikolla. Mukava oli tavata työkavereita pitkien matkojen takaa, erityisesti myös Olé-lehden pitkäaikaisena avustajana toiminutta Jasse-pappia, joka tämänkin talven on viettänyt Las Palmasissa.

Monet asiamme ja tilanteemme ovat kovin erilaisia. Kun meillä rakennetaan kokonaisen seurakunnan toimintaa melkein pysyvien asukkaiden ja vapaaehtoistemme varaan, toisaalla yritetään tavoittaa viikoittain vaihtuvaa kävijöiden joukkoa.

Päivien parasta antia oli yhteistyö Suomen Madridin suurlähetystön kanssa, josta saimme itsellemme myös mainion kokouspaikan. Suurlähettiläs Markku Keinänen ja konsuli Arja Vanhala antoivat meille paljon aikaansa ja asiantuntemustaan. Kiitos teille!

Kun minun osakseni tuli kertoa jotain seurakunnan ja  suurlähetystön/konsulaatin välisestä yhteistyöstä, huomasin, ettei esimerkkejä ollut vaikea etsiä. Vuosien varrella on yhdessä yritetty hoitaa monia rekisteriasioita, lasten suojelujuttuja, pulaan joutuneiden auttamista ja vaikka minkälaisia ongelmia.

Malagan kunniakonsulaatin kanssa olemme tekemisissä varmaan joka viikko ja joskus päivittäin, kun on kriittinen tilanne päällä. Hyvin on yhteistyö sujunut.

Monissa virallisissa ja puolivirallisissa asioissa saamme tukea suurlähetystöltä ja konsulaateilta. Vastavuoroisesti toivomme tietysti, että seurakuntamme voisi oikealla tavalla auttaa silloin, kun siihen on tarvetta.

Yhteinen asiamme on suomalaisten hyvinvointi. Teemme työtä, ettei kenenkään meikäläisen tarvitsisi ongelmiensa kanssa olla yksin ja jos joku hätätilanne tulee, voisimme edes vähän auttaa.

Tässä riittää puuhaa myös monien muiden tahojen kanssa.
Hyvästä yhteistyöstä kiitollisena.

Timo Sainio