< Lux Mundi

Hyvää kesää

06.05.2009

Milloin lähdet, entäpä paluu rannikolle? Suomen kesä on mielessä, kun niin monien kanssa jutellaan lähtemisen ja paluu päivämääristä.

Täällä on ollut hyvä elää yhdessä ja vähän haikeana kysellään aikoja, joissa pyritään kyllä varmistumaan siitä, että taas tapaamme syksyllä.

Suomen kesä houkuttelee ja kiehtoo. Tämän kirjoittajallakin kimaltavat silmissä itäsuomalaisen järven vedet ja oman mökin tunnelma on kutsuvana mielessä.

On hienoa ajatella, että meillä on kaunis kotimaa ja sinne saamme joskus kaivata ja joskus palata.

Jumalanpalveluksen esirukouksessa muistetaan hyvän Jumalan edessä omaa isänmaata ja kansaa. Mainittu rukous ennen ehtoollisen viettoa onkin usein kokoelma yhteisiä kiitoksen ja pyyntöjen aiheita.

Rukoilemme yhteisten asioiden puolesta. Olen ottanut tavakseni täällä omissa kirkoissamme rukoilla myös Espanjan puolesta ja tämän kansan, jonka keskellä me saamme vieraina elää.

Viimeksi tänään puhuin ystävän kanssa siitä, miten hyvältä tuntuu, kun on nämä kaksi paikkaa, Espanjassa koti ja Suomessa kesäpaikka. Vai mitenkä päin nämä paikat sinun mielenmaisemassa sijoittuvat. Kumpi on koti?

Joillekin espanjalainen elämä on tullut niin kodiksi, ettei täältä kesälläkään lähdetä mihinkään. Suomalaisyhteisö ei sentään kokonaan häviä - hyvä niin.

Myös seurakuntamme toiminta jatkuu läpi kesän vaikkakin kovin supistuneena. Kohtaamispaikaksi sopii jokasunnuntainen iltakirkko Seurakuntakodillamme Fuengirolassa, Los Bolichesissa. Myös kirjastoa pääsee käyttämään ja tuttuja tapaamaan.

Hyvää kesää siis kaikki te Suomeen suunnistajat ja Espanjassa elävät. Kesä Suomessa ei voi olla säitten osalta huonompi kuin edellinen, eikä Espanjassa niin poikkeuksellinen kuin mennyt talvikausi.

Aina tulee jaksoja, jolloin emme tapaa. Hyvästellessämme voimme toivottaa toisillemme vanhan rukouksen sanoin: Kunnes me jälleen kohtaamme, pitäköön Jumala sinua kämmenellään.

Timo Sainio