Seurakunnat

Espanjassa toimivat seurakunnat: Aurinkorannikon, Costa Blancan, Madridin, Mallorcan, Barcelonan, Gran Canarian ja Teneriffan suomalaiset seurakunnat.

Yksistään Manner-Espanjassa pitempiä tai lyhyempiä ajanjaksoja viettäviä suomalaisia arvioidaan olevan lähes 30.000, joista yli 20.000 on Aurinkorannikolla ja runsaat 4000 Torreviejan alueella Costa Blancalla.

Lisäksi erityisesti Kanarian saarilla ja Aurinkorannikolla vierailee vuosittain useita kymmeniä tuhansia ns. viikkoturisteja, joita kirkkomme haluaa myös palvella.

Aurinkorannikko

Aurinkorannikon seurakunta toimii Costa del Solin alueella Marbellasta Nerjaan. Seurakuntakoti ja kanslia ovat Fuengirolassa, Los Bolichesissa. Seurakuntakodilla pidetään sunnuntaisin klo 18.00 iltakirkko.

Muita toimipisteitä seurakunnalla ovat Torrentupa Torremolinosissa ja Pacosintupa Los Pacosissa. Pacosintuvalla toimivat seurakunnan lapsikerhot ja diakoniakeskus. Talvikaudella jumalanpalvelukset toimitetaan alueen katolisissa kirkoissa.

Barcelona

Barcelonan suomalaiset kokoontuvat muutaman kerran vuodessa jumalanpalveluksiin Barcelonan saksalaisessa kirkossa. Pappina toimii Aurinkorannikon pappi.

Costa Blanca

Costa Blancan seurakuntakoti sijaitsee Torreviejassa ja jumalanpalvelukset talvikaudella pidetään Torreviejan katedraalissa. Costa Blancalla on talvikaudella Kirkkohallituksen lähettämä talvipappi ja talvikanttori.

Gran Canaria

Gran Canarialla toimii talvikaudella kirkkohallituksen lähettämä talvipappi ja talvikanttori. Jumalanpalveluksia pidetään Las Palmasissa ja Playa del Inglesissä.

Madrid

Madridin suomalainen seurakunta pitää jumalanpalveluksia 2-3 kertaa vuodessa Madridin saksalaisessa kirkossa. Pappina toimii Aurinkorannikon pappi tai yhteistyöseurakunnan pappi Helsingin Pitäjänmäen seurakunnasta.

Mallorca

Mallorcan suomalainen seurakunta pitää jumalanpalveluksia noin 4 kertaa vuodessa Palma de Mallorcan anglikaanisessa kirkossa. Pappina toimii Aurinkorannikon pappi.

Teneriffa

Teneriffalla toimii talvikaudella kirkkohallituksen lähettämä talvipappi ja talvikanttori. Jumalanpalveluksia pidetään Puerto de la Cruzissa ja Playa de las Americaksessa.